Kategorie

Pages

5 kwietnia 2016

Palak Paneer z butter naan - Indyjski twaróg ze szpinakiem z maślanym chlebem


"Paneer - indyjski twaróg jest jednym z najbardziej popularnych i ulubionych przysmaków północnych Indii. W połączeniu z Palak smakuje wybornie, jest bogaty i kremowy w smaku.
Przyjęło już się, że jest to bogatsza wersja saag- potrawki z zielonych liści. Wiele gospodyń dodaje do Palak Paneer liście musztardowca i to właśnie z nimi ta jarska potrawka smakuje najlepiej. Mi niestety nie udało się ich dostać w moim skromnym mieście, ale jeśli się z nimi zetkniecie, nie zastawiajcie się, tylko bierzcie!

Zrobienie domowego indyjskiego sera twarogowego nie jest niczym skomplikowanym. Na dniach postaram się zrobić o nim oddzielny post! Paneer można też zamienić na tofu, będzie równie pysznie!

Butter naan to indyjski, bardzo popularny chleb. Nie odłączmy dodatek do każdego curry. Chrupki na zewnątrz, delikatny i wilgotny w środku. Przepyszny!"



Palak Paneer

Składniki:
200-250 gram sera paneer
1 cebula, obrana i drobno pokrojona
2 pomidory, obrany i pokrojony




Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 
Orgazmum





Powodzenia!


4 komentarze:

  1. Aż zamarzyła nam się znowu kuchnia indyjska :) Przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam to danie w knajpce indyjskiej, jest obłędnie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. W końcu trafiłam na doskonały przepis na ten indyjski specjał. Smakował cudnie.

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"