Kategorie

Pages

21 marca 2016

Mazurek z malinami, francuskim creme patissiere, pudrem pistacjowym na kruchym cieście

" Kolejny mazurek, który świetnie sprawdzi się jako ogólne ciasto podawane nie tylko na święta. Kruchy spód, gruba warstwa słodziutkich malin zalanych waniliowym, bardzo aksamitnym żółtkowym francuskim kremem, całość oprószona zielonymi pistacjami z Bronte! Bardzo spójne smaki, nie ociekające nadmiarem słodyczy. "
Zdjęcia: Studio Meksyk

Mazurek z malinami, creme patissiere z pudrem pistacjowym na kruchym cieście

Składniki:
kruche ciasto:
125 gram mąki pszennej
100 gram masła
1 żółtko
40 gram cukru pudru




Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 
Orgazmum





Powodzenia!
Mazurek,-tarta,-pistacje,-maliny,-mąka,-pistachio,-tarte,-easter,-spring,-summer,-amazing,-white,-balance,-color,-window,-Justyna-Pankowska,-recipe,-przepis,-studio-meksyk,sunny, crust,jelly, raspberries,



1 komentarz:



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"