Kategorie

Pages

13 października 2015

Penne z sosem śmietanowym ze szpinakiem, serem gorgonzola i parmezanem. Food Photography



" Makarony stały się moje kolejną miłością kulinarną! Szybkie w przygotowaniu, proste w wykonaniu, łączone na tysiące sposobów, przepyszne.
Nie oszczędzajcie też na nich, czuć znaczną różnicę między jedną, czy drugą firmą. Nie ma też co popadać w paranoję i wydawać  fortunę , wszystko w granicach rozsądku :)
Penne z sosem śmietanowym ze szpinakiem i dwoma rodzajami sera jest bardzo aromatyczne, smaki są na tyle wyczuwalne, że nie każdemu może też smakować. Gorgonzola w tym daniu króluje i jeśli wolicie delikatniejsze wersje, wystarczy zmniejszyć jej dodatek do sosu :)
Dla mnie jest pycha!"



Penne z sosem śmietanowym ze szpinakiem i serem gorgonzola i parmezanem

Składniki:
180 gram makaronu penne
1 łyżka oliwy+1 łyżka masła
4 ząbki czosnku
1 mała cebulka


Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

2 komentarze:



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"