" Jeju, jakie te brownie było pyszne!!! Ciężko się oderwać było!!!
Jeśli jesteście wielbicielami czekolady, tak jak ja, nie zapraszajcie gości, bo całość zjecie sami :)))"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska
Bezglutenowe Brownie
Forma: 20x20 cm
Składniki:
225 gram gorzkiej min. 70% czekolady wysokiej jakości
250 gram masła
70 gram kakao
70 gram mąki migdałowej (zmiksowane w blenderze migdały na mąkę)
4 duże jajka
360-400 gram cukru pudru
szczypta soli
Przygotowanie:
Masło rozpuścić w rondlu, dodać połamaną na drobne kawałki gorzką czekoladę i kakao, delikatnie na niedużym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Wsypać cukier puder, wymieszać.
Jajka ubić na kremową masę, dodać do nich mąkę migdałową, szczyptę soli i rozpuszczoną czekoladę. Bardzo dokładnie wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią surowe ciasto.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z funkcją pieczenia góra/dół i piec ok. 45 minut. Wierzch ciasta powinien być wypieczony i chrupki.
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńZ pewnością ciężko się od niego oderwać;)
OdpowiedzUsuńrewelacyjne brownie!
OdpowiedzUsuń70 g migdałów zmielić, czy te 70 g to masa już gotowej mąki?
OdpowiedzUsuńZgadza się, tak jak w przepisie: 70 gram mąki migdałowej :)
Usuńwspaniałe mmm
OdpowiedzUsuń