Kategorie

Pages

5 października 2014

Cynamonowe piernikowe Owsiane gofry dyniowe



"Pyszne, pyszne, pyszne!
Owsiano- żytnie gofry z dyni z cynamonem, kardamonem, imbirem, syropem klonowym i siemieniem lnianym. Chrupiące od razu po wyjęciu, miękną po ok. 20-30 minutach. "
Recipe&Photography: Justyna Pankowska

Cynamonowo- piernikowe owsiane gofry dyniowe 


Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki owsianej
1/4 szklanki mąki żytniej









Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 






9 komentarzy:

  1. wyglądają przepysznie, takie chrupiące! mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O matulu.....! Zdecydowanie muszę sobie kupić gofrownicę!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja chcę gofrownicę...
    Boskie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. These look super perfect! I can never make waffles look this professional. >0<

    -Aya
    http://healthy-appetite.blogspot.de/

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają fantastycznie! chyba muszą być słodkie patrząc po ilości cukru i syropu? mam niestety za mało dyniowego pure ale przepis zapisuje!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie należą do wytrawnych :) Dla mnie są akurat, cynamon bardzo stopuje cukier dodany do gofrów :)

      Usuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"