" Chłopska patelnia czy jak to mój dziadek nazwał patelnia drwala to konkretne i bardzo syte danie, idealne na chłodniejsze dni! Mamy tu same rarytaski: Opiekane ziemniaczki z przyprawami, które podjada się jeszcze przed wydaniem obiadu, sos grzybowy pysznie śmietanowy z lżejszym mięskiem w postaci piersi z kurczaka. Żeby jeszcze nie było nam mało na wierzchu jest przepyszne sadzone jajko z wypływającym żółtkiem, a po bokach na zakąskę ogórki konserwowe. Sił po takim obiedzie na pewno nam nie zabraknie!"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska
Chłopska patelnia z opiekanymi ziemniakami, z sosem grzybowym i jajkiem
Porcja dla 2-3 os.
Składniki:
Opiekane ziemniaki:
0,5 kg ziemniaków
papryka słodka
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
No faktycznie , po takim jedzonku to sił nam nie zabraknie:) te ziemniaczki są baaardzo kuszące!
OdpowiedzUsuńPatelnia na bogato, wygląda wspaniale! :)
OdpowiedzUsuńJezu co za uczta :O
OdpowiedzUsuń