Kategorie

Pages

13 października 2014

Chłopska patelnia z opiekanymi ziemniakami, z sosem grzybowym i jajkiem




" Chłopska patelnia czy jak to mój dziadek nazwał patelnia drwala to konkretne i bardzo syte danie, idealne na chłodniejsze dni! Mamy tu same rarytaski: Opiekane ziemniaczki z przyprawami, które podjada się jeszcze przed wydaniem obiadu, sos grzybowy pysznie śmietanowy z lżejszym mięskiem w postaci piersi z kurczaka. Żeby jeszcze nie było nam mało na wierzchu jest przepyszne sadzone jajko z wypływającym żółtkiem, a po bokach na zakąskę ogórki konserwowe. Sił po takim obiedzie na pewno nam nie zabraknie!"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska


Chłopska patelnia z opiekanymi ziemniakami, z sosem grzybowym i jajkiem
Porcja dla 2-3 os.


Składniki:
Opiekane ziemniaki:
0,5 kg ziemniaków
papryka słodka







Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 








3 komentarze:

  1. No faktycznie , po takim jedzonku to sił nam nie zabraknie:) te ziemniaczki są baaardzo kuszące!

    OdpowiedzUsuń
  2. Patelnia na bogato, wygląda wspaniale! :)

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"