Kategorie

Pages

11 września 2014

Ucierane ciasto ze śliwkami, powidłami z pianką i kruszonką

moje wypieki

" Błyszczące, fioletowe, słodkie i soczyste- Śliwki!!!
Węgierki i renklody to moje ulubione odmiany. Surowe, suszone, smażone czy w cieście, zawsze smakują tak, że nie mogę się od nich oderwać.
A ciasto które z nimi zrobiłam dostało same wysokie noty! Inspiracją było ciacho przyniesione przez koleżankę z pracy. Moja wersja znacznie różni się smakowo i delikatnie z wyglądu. Zrobiłam je z podwójnej warstwy śliwek, z przepyszną i wszystkim znaną pianką budyniową oraz grubą kruszonką! Spód to najprostsze, ale i najlepsze ciasto na świecie- Ciasto ucierane. Całość jest odpowiednio wilgotna i sprężysta. Rozpływa się w ustach!"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska


Ucierane ciasto ze śliwkami z pianką i kruszonką
Blaszka: 20x30 cm

Składniki:
Ciasto:
220 gram masła 
14 łyżek cukru
3 jajka







Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum














9 komentarzy:



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"