" Błyszczące, fioletowe, słodkie i soczyste- Śliwki!!!
Węgierki i renklody to moje ulubione odmiany. Surowe, suszone, smażone czy w cieście, zawsze smakują tak, że nie mogę się od nich oderwać.
A ciasto które z nimi zrobiłam dostało same wysokie noty! Inspiracją było ciacho przyniesione przez koleżankę z pracy. Moja wersja znacznie różni się smakowo i delikatnie z wyglądu. Zrobiłam je z podwójnej warstwy śliwek, z przepyszną i wszystkim znaną pianką budyniową oraz grubą kruszonką! Spód to najprostsze, ale i najlepsze ciasto na świecie- Ciasto ucierane. Całość jest odpowiednio wilgotna i sprężysta. Rozpływa się w ustach!"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska
Ucierane ciasto ze śliwkami z pianką i kruszonką
Blaszka: 20x30 cm
Składniki:
Ciasto:
220 gram masła
14 łyżek cukru
3 jajka
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
Ile dobroci w jednym cieście :-) Pozdrawiam, Beata
OdpowiedzUsuńAleż kusząco wygląda!!!!!
OdpowiedzUsuńSuper ciasto
OdpowiedzUsuńTaka kruszona mówi sama za siebie! Niebo :)
OdpowiedzUsuńCudowne ciacho!
OdpowiedzUsuńBrawo :)
Najlepsze ciacho do herbaty :)
OdpowiedzUsuńjakie apetyczne:) nie miałabym nic przeciwko temu, żeby teleportowało się do mojej kuchni:))
OdpowiedzUsuńI would love to make this cake, can you tell me how big is your baking pan?
OdpowiedzUsuń20 x 30 cm baking tin (greased and covered with baking paper)
Usuń