Kategorie

Pages

28 września 2014

Ciasto śliwkowe z makiem, masą budyniową i polewą czekoladową


" Bardzo imponujące ciasto warstwowe z sezonowymi węgierkami, masą makową, masą budyniową i polewą czekoladową. Podstawę stanowi biszkopt z zatopionymi śliwkami. Masa budyniowa jest pyszna i nie można jej się oprzeć już podczas przygotowywania. Na samym wierzchu znajduje się polewa czekoladowa taką jak robi się do murzynka :)
Ciasto po upieczeniu potrzebuje pełnej doby na przegryzienie się, ale jest warte tego czekania i nie podjadania :)"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska

Ciasto śliwkowe z makiem, budyniem i polewą czekoladową
Forma: 30x20 cm

Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki tortowej










Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 















8 komentarzy:

  1. Jakie boskie połączenie smaków w jednym cieście!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile tu kolorów i smaków. Ten przekładaniec musiał bosko smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Warstwa śliwkowa kusi najbardziej <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale piękne zdjęcia! Ciasto prezentuje się znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bosko - te wszystkie cudowne warstwy... Już sobie wyobrażam, jakie pyszne musiało być :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję bardzo za komentarze! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu :)

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"