" Bardzo imponujące ciasto warstwowe z sezonowymi węgierkami, masą makową, masą budyniową i polewą czekoladową. Podstawę stanowi biszkopt z zatopionymi śliwkami. Masa budyniowa jest pyszna i nie można jej się oprzeć już podczas przygotowywania. Na samym wierzchu znajduje się polewa czekoladowa taką jak robi się do murzynka :)
Ciasto po upieczeniu potrzebuje pełnej doby na przegryzienie się, ale jest warte tego czekania i nie podjadania :)"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska
Ciasto śliwkowe z makiem, budyniem i polewą czekoladową
Forma: 30x20 cm
Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka mąki tortowej
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Jakie boskie połączenie smaków w jednym cieście!
OdpowiedzUsuńIle tu kolorów i smaków. Ten przekładaniec musiał bosko smakować :)
OdpowiedzUsuńJakie fajne to ciasto :)
OdpowiedzUsuńWarstwa śliwkowa kusi najbardziej <3
OdpowiedzUsuńo mój..! wygląda zabójczo :)
OdpowiedzUsuńAle piękne zdjęcia! Ciasto prezentuje się znakomicie!
OdpowiedzUsuńWygląda bosko - te wszystkie cudowne warstwy... Już sobie wyobrażam, jakie pyszne musiało być :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za komentarze! Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu :)
OdpowiedzUsuń