"Niby takie zwykłe ciasto, a jakie pyszne! Czasem człowiek szuka nowych smaków tak intensywnie, że przestaje zauważać tych zwyczajnych, znanych od dziecka. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, lekko serowe w smaku (jogurt grecki i kefir). Można pokusić się o stwierdzenie, że jest to najłatwiejsze ciasto jakie robiłam. Ma świetną sprężystą strukturę, jest puszyste i odpowiednio wilgotne. Morele w nim zatopione smakują cudowanie, z kruszonką na wierzchu to już w ogóle niebo w buzi:)))
Myślę, że warto jest spróbować zrobić te ciasto z innymi sezonowymi owocami. Pysznie będzie smakowało ze śliwkami, malinami, czarną porzeczką czy jagodami."
Recipe&Photography: Justyna Pankowska
Blaszka 20x30 cm
Składniki:
400 gram mąki pszennej typ 450
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
3 duże jajka
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
W tym roku po raz pierwszy jadłam świeże morele i się w nich zakochałam! Muszą być obłędnym dodatkiem do ciasta :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak, że od razu ma się ochotę je upiec :)
OdpowiedzUsuńBo takie są najlepsze!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda to ciasto! ; )
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba Twój pomysł! *.*
Wygląda cudownie! :)
OdpowiedzUsuń