Kategorie

Pages

7 czerwca 2014

Truskawkowe ciasto z bitą śmietaną i mascarpone


" U mnie wciąż truskawkowo :))) Truskawki są w tym roku tak tanie, że aż szkoda mi ich nie kupować, i tak właśnie ostatnio kupiłam ok.5 kg, które poszło w ciągu dwóch dni :D
Mój kolejny truskawkowy wypiek powstał na jasnym, waniliowym biszkopcie genueńskim, musie z całymi kawałkami truskawek i pyszną śmietanową chmurą! Owoce ciasta są takie pyszne! Trudno im się oprzeć, zawsze zjadam więcej niż powinnam :) Ahh, chodźmy już lepiej do przepisu..."

Truskawkowe ciasto z bitą śmietaną i mascarpone
blaszka 30x20 cm


Składniki:
Biszkopt genueński:
5 żółtek
1 całe jajko
1 (250 ml) szklanka cukru drobnego
2 łyżki ekstraktu waniliowego





Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum








6 komentarzy:

  1. Wszędzie truskawki! U mnie w domu też schodzą kilogramami ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. cudo! i zgadzam się z koleżanką wyżej - wszędzie truskawki :) u mnie również :D

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne ciasto, uwielbiam takie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm... wygląda obłędnie... śliczne zdjęcia a ślinka nadal mi cieknie :)

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"