Kategorie

Pages

13 czerwca 2014

Truskawkowe ciasto na biszkopcie genueńskim


 " Kostka truskawkowa jest dla mnie nawet lepsza od ostatniego truskawkowego ciasta! Zrobiłam ją głównie pod siebie. Kakaowy biszkopt genueński, delikatna śmietanowa pianka/masa truskawkowa i warstwa świeżych truskawek zalana małą ilością galaretki. Mmm jak ja kocham jeść! "


Truskawkowe ciasto na biszkopcie genueńskim
blaszka 30x20 cm, głębsze od tradycyjnej blaszki


Składniki:
Biszkopt genueński kakaowy:
5 żółtek
1 całe jajko
1 1/4 (280-300 ml) szklanka cukru drobnego
2 łyżki ekstraktu waniliowego






Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum













6 komentarzy:



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"