" Kostka truskawkowa jest dla mnie nawet lepsza od ostatniego truskawkowego ciasta! Zrobiłam ją głównie pod siebie. Kakaowy biszkopt genueński, delikatna śmietanowa pianka/masa truskawkowa i warstwa świeżych truskawek zalana małą ilością galaretki. Mmm jak ja kocham jeść! "
Truskawkowe ciasto na biszkopcie genueńskim
blaszka 30x20 cm, głębsze od tradycyjnej blaszki
Składniki:
Biszkopt genueński kakaowy:
5 żółtek
1 całe jajko
1 1/4 (280-300 ml) szklanka cukru drobnego
2 łyżki ekstraktu waniliowego
2 łyżki ekstraktu waniliowego
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
pyszności:) uwielbiam ciasta z truskawkami:D
OdpowiedzUsuńJak subtelnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńojej...no i weź tu człowieku się skup ;) teraz będzie za mną chodziło to ciacho:))
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, a jeszcze lepiej pewnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale i orzeźwiająco :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe... porywam kawałek!
OdpowiedzUsuń