Kategorie

Pages

27 maja 2014

Pasta jajeczna z pieczarkami


" Bardzo prosta w wykonaniu pasta jajeczna z dodatkiem przesmażonych pieczarek z koperkiem.
Na bazie majonezu, bo właśnie z nim jajka smakują najlepiej. 
Jak widzicie pasta nie jest jednolitej konsystencji, jajka i pieczarki pokrojone zostały w drobną kosteczkę, bo właśnie tak mi najlepiej smakują. Jeśli jednak wolicie gładszą, jednolitą konsystencję, wystarczy zmielić wszystko za pomocą blendera. "

Pasta jajeczna z pieczarkami
dla 4-6 osób

Składniki:
8 średniej wielkości jajek
300 gram pieczarek
4-6 łyżek majonezu
sól i pieprz
Razowe pieczywo

Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić w drobną kostką i przesmażyć na patelni pod koniec przyprawiając solą i pieprzem. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z majonezem. Z pieczywa wyciąć kromki w kształcie kwadratu i ułożyć na nich porcję pasty.Przystroić gałązką koperku.

Powodzenia!

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niby zwykła pasta jajeczna, a jak pięknie podana i sfotografowana :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię ten dodatek w postaci pieczarek :)

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"