Kategorie

Pages

18 marca 2016

Puszysta drożdżowa babka na Wielkanoc

" Babka jak ta lala! Wyrośnięta, puszysta, pyszna!
Nie sprawdzi sie nie tylko na wielkanocnym stole, ale także jako śniadanie z masłem i domową konfiturą!"
Zdjęcia: Studio Meksyk

Puszysta drożdżowa babka

Składniki:
Zaczyn:
50 gram drożdży
2 łyżki mąki
łyżeczka cukru
3 łyżki ciepłego mleka






Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum






4 komentarze:

  1. Pięknie wygląda ta babeczka. Mam tylko pytanie ,w opisie jest podane aby dodać śmietanę , ale nie ma jej w podanych składnikach. Pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje ślicznie za uwagę, już poprawiam. Babkę robiłam w dwóch wersjach, ale ta na śmietanie wyszła zbyt ciężka, stąd ten błąd. Dziękuję raz jeszcze :)

      Usuń
  2. Wow, pięknie Ci wyszła!

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"