![]() |
crepes, nalesniki, cottage cheese, cherry sauce, recipe, frużelina wiśniowa, naleśniki, niebieski, czerowny, piknik, Food photo, Justyna Pankowska, Studio Meksyk.4 |
" Dzisiejsze naleśniki to typowo domowe, znane z dzieciństwa troszkę grubsze niż tradycyjne francuskie crepes. Gdy byłam mała, moja mama często je smażyła mi i mojej siostrze na śniadanie, obiad, czy kolacje. Raz były z dżemem, innym razem z serkiem z twarogu, a czasami na wypasie z dodatkiem słodkiej czekoladowej lub owocowej polewy.Pamiętam jak z siostrą byłyśmy już nastolatkami , miałyśmy taki okres trwający ze trzy-cztery miesiące, że codziennie, dosłownie codziennie! smażyłyśmy sobie naleśniki!
Do zrobienia tych smakołyków warto użyć wiejskiego mleka, jajek i twarogu, a smak w pełni to wynagrodzi!"
Zdjęcia: Studio Meksyk
Naleśniki z waniliowym serkiem z twarogu w towarzystwie frużeliny wiśniowej
Składniki:
Naleśniki:
2 szklanki ( 300 gram) mąki typ 450
2 jajka L
1 szklanka ( 250 ml ) mleka pełnotłustego
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
pięknie wyglądają, aż chciałoby się je od razu zjeść :))
OdpowiedzUsuńMiód na moje serce! :)))
Usuń