Kategorie

Pages

26 listopada 2014

Ciasto marchewkowe z orzechami i ananasem



"Najlepsze marchewkowe jakie robiłam i jakie jadłam. Wchodzi do top ciast uwielbianych przez wszystkich:))) Robi się je dość szybko, najwięcej czasu zajmuje starcie 3 marchewek i rozłupanie orzechów na mniejsze kawałki. Te ciasto należy również do tych prostych jak drut, wkłada się wszystkie składniki do jednej miski, miesza, piecze i gotowe :)))
Jesienne. piernikowo-cynamonowe z orzeźwiającą nutą ananasa z kremową śmietanką na wierzchu.
Mniam!!!"
Recipe&Photography: Justyna Pankowska

Ciasto marchewkowe z ananasem i orzechami
Tortownica 24 cm

Składniki:
300 gram mąki pszennej tortowej
3/4 szklanki cukru
1 czubata łyżeczka sody
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia





Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum






8 komentarzy:

  1. Marchewkowe uwielbiam! Twoje wypieki są bezbłędne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wygląda, co najmniej tortowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda naprawdę rewelacyjnie! zapraszam do wzięcia udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wygląda :) Robiłam kiedyś bardzo podobne ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pięknie, jak tort :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda pysznie aż się chce jeść a co za zdjęcia profesjonalne cudo. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"