Kategorie

Pages

17 kwietnia 2014

Mazurek kajmakowy z żurawiną i migdałami


" Mazurek, mazurek, tradycyjne i jakże smaczne ciasto!
Naszym ulubionym jest właśnie ten, kajmakowy na kruchym słonym spodzie z dodatkowym smakiem słodko-kwaśnej marmolady różanej. Wierzch to już całe, z blanszowane migdały i suszona żurawina, które świetnie podkreślają całą kompozycję."

"To już ostatni wypiek przedświąteczny. Jutro zaczynam już pierwsze przygotowania do świąt, dopinam terminy i szczegóły, czekają mnie jeszcze cztery zlecenia, gotowanie, pieczenie i w końcu odpoczynek:))))
W tym momencie chciałabym każdemu z Was życzyć zdrowych i wesołych świąt, takich z których będzie płynęła dobra energia, a Wy sami wypoczniecie i naładujecie akumulatory do dalszego działania. Wszystkiego co najlepsze!"


Mazurek kajmakowy z żurawina i migdałami
forma: 35x25




Składniki:
Ciasto:
200 gram mąki pszennej typ 480
100 gram mąki krupczatki
3 ugotowane jajka L








Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 

Orgazmum






6 komentarzy:

  1. Kajmakowy? To chyba smak idealny dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny! Zdrowych i Spokojnych Świąt życzę:)!

    OdpowiedzUsuń
  3. Prześliczny mazurek! Wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniały mazurek, wygląda naprawdę apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. U nas też królował mazurek kajmakowy do spółki z chałwowym. Pięknie Ci wyszedł

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"