" Mazurek, mazurek, tradycyjne i jakże smaczne ciasto!
Naszym ulubionym jest właśnie ten, kajmakowy na kruchym słonym spodzie z dodatkowym smakiem słodko-kwaśnej marmolady różanej. Wierzch to już całe, z blanszowane migdały i suszona żurawina, które świetnie podkreślają całą kompozycję."
"To już ostatni wypiek przedświąteczny. Jutro zaczynam już pierwsze przygotowania do świąt, dopinam terminy i szczegóły, czekają mnie jeszcze cztery zlecenia, gotowanie, pieczenie i w końcu odpoczynek:))))
W tym momencie chciałabym każdemu z Was życzyć zdrowych i wesołych świąt, takich z których będzie płynęła dobra energia, a Wy sami wypoczniecie i naładujecie akumulatory do dalszego działania. Wszystkiego co najlepsze!"
Mazurek kajmakowy z żurawina i migdałami
forma: 35x25
Ciasto:
200 gram mąki pszennej typ 480
100 gram mąki krupczatki
3 ugotowane jajka L
Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!
Pełen przepis pod nowym adresem:
Orgazmum
Kajmakowy? To chyba smak idealny dla mnie!
OdpowiedzUsuńKusząco się prezentuje;)
OdpowiedzUsuńPiękny! Zdrowych i Spokojnych Świąt życzę:)!
OdpowiedzUsuńPrześliczny mazurek! Wesołych Świąt! :)
OdpowiedzUsuńWspaniały mazurek, wygląda naprawdę apetycznie:)
OdpowiedzUsuńU nas też królował mazurek kajmakowy do spółki z chałwowym. Pięknie Ci wyszedł
OdpowiedzUsuń