Kategorie

Pages

28 kwietnia 2014

Makaron pappardelle z łososiem wędzonym i mascarpone



" Obecnie nasz ulubiony makaron pappardelle z łososiem w dwóch odmianach :)
Do jego przygotowania używam wędzonego na zimno łososia i świeżego, przez co jego smak jest niepowtarzalnie smaczny! Nad tym makaronem nie ma się co rozpisywać, jest pyszny bez dwóch zdań, kremowy i aksamitny z wyrazistym smakiem."


Makaron pappardelle z łososiem wędzonym i świeżym
Porcja 2-3 osobowa

Składniki:
200 gram makaronu pappardelle
150 gram świeżego łososia
150 gram wędzonego łososia



Zmiana adresu bloga!
Tak! W końcu nastał ten dzień, że adres bloga uległ zmianie. Ten był założony w 2008 roku jak miałam 17 lat! Nazwa nijaka, adres nijaki, a teraz jest pięknie!

Pełen przepis pod nowym adresem: 
Orgazmum



Powodzenia!


7 komentarzy:

  1. Mój Mąż by od razu wciągnol caly :)
    Szkoda, że ja nie przepadam za łososiem bo danie wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie jak z restauracji! Cudowne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chętnie prosiłabym się do Ciebie na taki makaron :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś dziwił mnie dodatek mascarpone do dań wytrawnych, wydawało mi się, że lekko słodkawy ser nie pasuje. Zmieniłam zdanie idealnie nadaje sie do wszelkiego rodzaju sosów, a u Ciebie prezentuje się genialnie. Pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wątpie, ze to musi być pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki fajny ten makaron! Super ten sos :)

    OdpowiedzUsuń



"Jedzenie smakuje znacznie lepiej, gdy dzielisz się nim z bliskimi"